KAPAT
MENÜ KAPAT X
T.C. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı
Çünür Mah. 102. Cadde Ekonomi Kampüsü
A2 Blok No:185-B 32200 ISPARTA
+90 (246) 224 3737
+90 (246) 224 3949
info@baka.gov.tr
batiakdenizkalkinmaajansi@hs01.kep.tr

Lyrboton Kome Antik Kenti Turizme Kazandırılıyor

Antalya’nın Kepez ilçesinin Varsak Mahallesi’nde bulunan Lyrboton Kome Antik Kenti, 2.200 yıllık geçmişe sahip bir zeytin şehri olup Roma dönemi için Perge Antik Kenti’nin zeytinyağı üretim merkezi olarak faaliyet göstermiştir. Perge, Antik Pamphylia Bölgesi’nin en eski ve en önemli kentlerinden biriydi.

Ajansımız ve Kepez Belediyesi’nin birlikte geliştirmiş olduğu “Lyrboton Kome Arkeopark Projesi” ile Lyrboton Kome Antik Kenti'ni bir arkeopark haline getirerek zeytin teması üzerinden çeşitli interaktif programlar ile bölgeye yeni bir ekoturizm destinasyonu kazandırılması amaçlanıyor. Proje aynı zamanda, Ajansımız koordinasyonunda paydaşlar ile birlikte hazırlanan “Kuzey Antalya Ekoturizm Rotası”nın ilk ayağını oluşturuyor.

Lyrboton-Kome Arkeopark Güdümlü Projesi’nin imza töreni Antalya Valiliği toplantı salonunda Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. İmza törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Lyrboton Kome Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, ajans uzmanlarımız ve basın mensupları katıldı.